БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПЛУВНИ СПОРТОВЕ

Управа

Управителен съвет


imageГЕОРГИ АВРАМЧЕВ - председател
бизнесмен,
бивш състезател по плуване на "Славия"

imageТАНЯ БОГОМИЛОВА – генерален секретар, отговаря за връзки с ММС и други международни институции

олимпийска шампионка на 100 м бруст от „Сеул ‘88”, европейска шампионка на 200 м бруст от „София ‘85”, носителка на сребро и бронз от световно първенство „Мадрид ‘86”.

Притежава още 6 медала от шампионати на континента. През 2002 г. влиза в управата на федерацията.
Член на комисията по плувен маратон на Европейската федерация по плувни спортове (ЛЕН). Член на Изпълкома на БОК вече втори мандат. 


Членове


imageАТАНАС ТОДОРОВ - изп. директор и главен треньор в КПС “Ирис” (Русе). През 25-годишния си стаж е бил наставник на много елитни наши състезатели, между които и Петър Стойчев. В периода 1994 – 1998 г. се пренасочват в маратонското плуване и постигат отлични резултати – първо място на кръг от световната купа в Мар дел Плата (Аржентина), 6 -то място на 5 км на европейско първенство – “Виена 95”.


imageАННА МОНЕВА –
треньор по плуване от 25 г. Осма на олимпийките игри “Москва 80” в смесената щафета 4 по 100 метра. Многократно републиканска шампионка на 100 и 200 м гръб и на 100 и 200 м бътерфлай. Балканска шампионка на 100 м бътерфлай

image

КРАСИМИР ТУМАНОВ - първият ни медалист от европейско първенство за юноши – сребро на 200 м съчетано от „Осло ‘76”.
Сега личен наставник на седемкратния носител на световната купа по плувен маратон Петър Стойчев. Изпълнителен директор и главен треньор на „Левски” (Сф)
imageКРИСТИЯН МИНКОВСКИ

imageЛЮБОМИР ЛАЗАРОВ
  - бивш национален състезател по скокове във вода

imageМАРИЯ БИНЕВА - бивша състезателка по плуване, национална състезателка и майстор на спорта по водно спасяване. Основател на синхронното плуване в град Варна през 1981/82 г. и треньор на първите синхрониски от КПС”Лазур” до 1985 г. Международен съдия по синхронно плуване.
От 3 г. е член на Дружеството на специалистите по водно спасяване към ОС на БЧК, Варна. Сега е преподавател по плуване в ОДЗ”Делфинче”.


imageНИКОЛАЙ ЧАЛЬОВ -
републикански шампион в свободния стил, сега председател на ПК “Славия”. Завършил НСА и УНСС, специалност “икономика”.

imageПЕТРОСЛАВ ТОНЕВ - многократен републикански шампион и рекордьор. Балкански шампион. 

imageРОМАН ФЕРДИНАНДОВ -бизнесмен


imageРАЙЧИН АНТОНОВ - бивш национал по плуване в свободния стил.

imageСТОЯН АНДОНОВ -
световен шампион по водно спасяване от 1981 г. Сега преподавател по плуване и водно спасяване в НСА, председател на клуб „Водни спортове” в НСА, както и на националната комисия към Българския червен кръст.

 

 

Партньори