БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПЛУВНИ СПОРТОВЕ

Новини

Пет рекорда от първия ден на Държавното Отборно Първенство

logo-swim Пет национални рекорда бяха подобрени по време на първия полуден на Държавното Отборно Първенство по плуване на 50-метровия басейн на плувен комплекс  „Диана” в гр. София

Състезателката от плувен клуб „Спринт” гр. Пловдив Диана Петкова подобри националния рекорд на 50 м св. стил за девойки старша възраст с време 25.94 сек., подобрявайки своето собствено постижение от 26.31 сек.

Също с рекорд се отличи и представителката на „ПСК Черно Море” Калина Николаева, която записа време от 5:04.18 сек. в дисциплината 400 метра съчетано, като подобри досегашния рекорд на Василики Кадоглу от 5:08.13 сек.

В дисциплината 100 метра бътерфлай Антъни Иванов от „Вихрен”, Сандански подобри собствения си национален  рекорд  за мъже от 53.15 сек., спирайки хронометъра на 53.00 сек.

Щафетата на ПСК „ Черно Море”, в състав: Благовест Божиновски,Виктор Николов, Тихомир Тодоров и Александър Николов, постави нов национален рекорд за  мъже в дисциплината 4х100 метра свободен стил с време от 3:31.00 мин. В същата дисциплина щафетата на „Сандански” в състав: Михаил Кръстев, Христо Наков, Атанас Аврамов и Йордан Янчев, постави време от 3:40.66 мин., с което подобри рекорда на „Етър 2000” за младежи старша възраст от 3:42.67 мин.

 

Надпреварата продължава до неделя. Подробни резултати на живо, може да следите в секция live на сайта на БФПС, а видео предаване в реално време от състезанието може да намерите на сайта на Sportmedia – ТУК

Партньори